OSMANİYE / DÜZİÇİ - Düziçi Ellek Şehit Burak Mart İlkokulu

Haz

Temel Eğitim Müdürlüğünün 10 Bin Okul Projesi kapsamında öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtılarak; ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Nis

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 177. yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Günüyle ilgili ilçede yapılan resim yarışmasında ilkokuldan Sultan Ecrin İNCİMAT birinci ortaokulda şiir dalında Sevim Su MERT ikinci olmuştur.

KÜTÜPHANEYE KAVUŞTUK

" Kitapların Kardeşliği Projesi" dahilinde  okulumuz bünyesinde kütüphaneye kavuştu.  Bizde Okul olarak

" OKUYOR ELLEK DOLUYOR BELLEK" sloganıyla tüm öğrencilerimize yönelik kitap okuma isteği ve alışkanlığı kazandırmayı hedeflemekteyiz. Artık Eğitim Öğretimde ve  bilhassa sınavlarda kitap okuyan, okuduğunu anlayan ve doğru yorumlayan, doğru  çıkarım  yapan, kelime dağarcığı zengin öğrenciler fark yaratmakta ve yüksek başarı sağlamaktadır.

Haz

Okulumuz  2/A sınıf öğrencileri öğretmenleri   Mehmet KAPLAN rehberliğinde Smart Researchers projesi  kapsamında Eu Codeweek haftasına etkinliklerine  katıldılar  ve kodlama etkinlikleri yapıp sertifikalarını aldılar.

Sm@rt Researchers. (eTwinning projesidir.)

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Düziçi Ellek Şehit Burak Mart İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri sınıf öğretmeni Mehmet KAPLAN rehberliğinde eTwinning projesi olan  Sm@rt Researchers projesinde yer aldılar. Bu proje ile araştırma çalışmaları için BT araçlarına odaklanılacağını ve digital , eleştirel düşünme ve problem çözme yeterliliklerinin geliştirilecek. Litvanya-Türkiye-Çek Cumhuriyeti  işbirliğinde gerçekleşecek proje için Türk ortaklar ilk tanışma toplantısını gerçekleştirdiler.

Mrt

İl  Milli Eğitim Müdürü Aydın ALBAK beraberinde Ellek Belediye Başkanı Abbas YEŞİLDEMİR  ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma SAĞIR' la birlikte okulumuzu ziyaret ederek okul ve çalışmalar hakında bilgi aldı.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin Yıl Döneminde Okulumuza ismi verilen Şehit Burak Mart'ın mezarı öğrencilerle  ziyaret edilerek dua ve minnetle anıldı.

Eyl

Okulum Temiz başvusu yaparak öğrencilerimizin sağlıklı, güvenli, hijyen bir ortamda eğitim öğretime başlaması için tüm hazırlıkları yaptık.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı ile TEMA VAKFI kapsamında Yavru Tema Eğitim Programına  anasınıfı öğretmenimiz Hatice ÇAM ve ilkokul öğretmenimiz Mehmet KAPLAN TEMA gönüllüsü olarak projeye dahil oldular. Öğrencilerimiz çevre bilinci ve doğa konusunda daha da bilinçlendiler.